Geselecteerde boekhouders Makkelijk vergelijken Offertes in je inbox

Kosten boekhouder

Als particulier betaal je voor een eenmalige klus meestal een vast basistarief. Het gaat hierbij doorgaans om een paar tientjes. Als zzp’er of ondernemer is het gebruikelijk om een maandelijks boekhoudpakket af te nemen. Boekhoudpakketten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, variërend van 10 euro per maand voor een zzp’er tot enkele honderden euro’s voor grotere ondernemingen met veel gebruikers. Denk aan een gemiddelde kostenpost van € 50,- à € 100,- op maandelijkse basis.

Maandelijkse/jaarlijkse kosten boekhouder

Het btw-tarief voor de diensten van een boekhouder is 21%. De gemiddelde prijs voor de standaarddiensten van een ervaren boekhouder bedraagt € 75,- per maand (exclusief 21% btw). Per jaar komen de kosten hiervoor neer op € 925,-.

Uurtarief boekhouder

Als je de diensten van een boekhouder wil afnemen, zal hij of zij een maandelijks/jaarlijks tarief in rekening brengen dat is gebaseerd op een vast uurtarief dat de boekhouder zelf heeft bepaald. In 2018 bedraagt het gemiddeld uurtarief voor een boekhouder € 50,-. Voor starters die nog over weinig ervaring beschikken betaal je circa € 40,- op uurbasis. Denk bij een zeer ervaren boekhouder aan een gemiddeld tarief van € 75,- per uur. Dit gemiddelde is gebaseerd op een enquête onder 100 allround boekhoudkantoren.

Lees hier meer over de kosten van een boekhouder, bijvoorbeeld wat de verschillen zijn tussen een dure en een goedkope boekhouder.