Geselecteerde boekhouders Makkelijk vergelijken Offertes in je inbox

Kosten boekhouder 2019

Bij het kiezen van een boekhouder kijk je niet alleen naar de specifieke taken die de boekhouder moet uitvoeren, maar ook naar hoe betrouwbaar en nauwkeurig hij of zij is. Als ondernemer ga je een jarenlange relatie aan met je boekhouder. Integriteit is dus belangrijk om rekening mee te houden bij het vinden van een betaalbare boekhouder. Een duurdere boekhouder is waarschijnlijk meer integer. Wat doet een boekhouder precies en wat betaal je een boekhouder in 2019? Bekijk hier het overzicht van gemiddelde prijzen op basis van een rondvraag bij 100 boekhouders in Nederland, waaronder veel boekhouders in Amsterdam. Wat dat moet kosten boekhouder werk? Ontvang direct offertes van boekhouders bij jou in de regio.

Wat doet een boekhouder?

 • Boekhoudkundige feiten registreren
 • Facturen opstellen
 • Bankverrichtingen registreren
 • btw-aangiften indienen
 • Jaarrekening en resultatenrekening opstellen

Het doel van boekhouden:

  • Zicht houden op je financiële positie
  • Inzicht krijgen in winsten en verliezen
  • Verantwoording afleggen voor financieel beleid
  • Gegevens leveren voor kostprijsbepaling, voorcalculaties en offertes

 

kosten-man

  "De boekhouder geeft een passend belastingadvies voor een fractie van de kosten."

  Wat kost een boekhouder in 2019?

  Boekhouder is een vrij beroep. Boekhouders mogen hun tarieven dus vrij bepalen. Je kunt een boekhouder eenmalig inschakelen, bijvoorbeeld interim, wanneer je als ondernemer een tijdelijke vervanging zoekt voor een financieel medewerker. Maar natuurlijk ook als particulier, voor het maken van de belastingaangifte.

  Voor een eenmalige klus betaal je als particulier meestal een vast basistarief, wat neerkomt op enkele tientjes. Als ondernemer neem je maandelijks een boekhoudpakket af. Boekhoudpakketten variëren van € 50,- tot boven de € 100,- per maand. Boekhouders werken met een btw-tarief van 21%. De gemiddelde prijzen voor de standaard afgenomen boekhouddiensten van een ervaren boekhouder zijn per maand: € 75,- (exclusief 21% btw). De gemiddelde prijzen van de standaard afgenomen boekhouddiensten van een boekhouder zijn per jaar: € 925,-.

  Heb je een boekhouder nodig?
  Alleen betrouwbare boekhouders Offertes bij jou in de buurt
  pijtje wijzend naar rechts

  "Een integere boekhouder is een zakenpartner voor het leven."

  Wat is het gemiddeld uurtarief van een boekhouder in 2019?

  De kosten voor een boekhouder worden vaak per maand en per jaar in rekening gebracht, op basis van een vast uurtarief dat de boekhouder zelf heeft vastgesteld. Het gemiddeld uurtarief voor een ervaren boekhouder in 2019 is € 50,-. Voor starters betaal je zo'n € 40,- per uur. Voor zeer ervaren boekhouders rond de € 75,- per uur. Dit gemiddelde is tot stand gekomen uit een rondvraag bij 100 allround boekhoudkantoren.

  Het uurtarief van een boekhouder hangt af van meerdere factoren, zoals: het aantal boekingen per maand, het niveau van serviceverlening en het aantal opties op de geboden dienstverlening. Boekhouders rekenen het opstellen en indienen van de aangiftes omzetbelasting en inkomstenbelasting en het opstellen van een jaarrapportage vaak als extra dienst aan.

  Meer persoonlijke service bij duurdere boekhouder

  Een duurdere boekhouder zal meestal een betere persoonlijke dienstverlening bieden. Vaak is er sprake van meer persoonlijke contactmomenten en zijn de contactmomenten meer flexibel. Het advies dat je krijgt van een duurdere boekhouder over het organiseren van bijvoorbeeld: de facturen, bonnen en andere zaken in je administratie, is meestal van een betere kwaliteit.

  Een goedkope boekhouder moet besparen op het advies en de persoonlijke benadering. Als je prima tevreden bent met minder persoonlijke aandacht, dan is de keuze voor een boekhouder met een laag tarief gauw gemaakt.

  Integere boekhouders

  Boekhouders hebben 1 belangrijk kenmerk waarmee zij zich onderscheiden van andere boekhouders: een hoge mate van integriteit. Het valt niet mee om een goede, integere boekhouder te vinden. Wij helpen ondernemers bij hun zoektocht door hen direct met integere boekhouders in contact te brengen.

  Vind een boekhouder in de buurt

  Vind op een eenvoudige manier boekhouders in de buurt. Wij brengen jou in contact met diverse integere boekhouder voor het beheren en opzetten van administratieve systemen, het maken van rapportages en het doen van aangiftes. Vind de specialist die bij jou past door een offerteaanvraag te doen. Je ontvangt direct offertes van integere boekhouders.

  boekhoudprogramma

  "Vind een boekhouder met flexibele contactmomenten bij jou in de buurt."

  Het grootste netwerk boekhouders

  Bespaar op je boekhouder

  Gratis en veilig offertes vergelijken