Geselecteerde boekhouders Makkelijk vergelijken Offertes in je inbox

Bijna 40% maakt gebruik van boekhouder voor belastingaangifte

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan onder 10 duizend mensen om erachter te komen hoe zij hun belastingaangifte doen. Hieruit blijkt dat 40% de aangifte weleens uitbesteedt aan een boekhouder. 20% van hen doet dit omdat ze zich er niet in willen verdiepen.

Helft schakelt expert in om belastingvoordeel te behalen

Een vergelijkbaar percentage geeft aan het zelf niet te kunnen. Deze groep zegt dat ofwel de Belastingdienst slecht bereikbaar is of dat ze financieel ondeskundig zijn. 50% van de uitbesteders is bang voor een boete of denkt belastingvoordeel te laten liggen.

De Consumentenbond wijst verder op het grote aantal tools dat beschikbaar is om zelf de aangifte te doen, zoals de helpschermen in de online aangifte, informatie op de website van de Belastingdienst en verschillende belastinggidsen.

Ook de adviseur maakt weleens fouten

Overigens is uitbesteden aan een belastingadviseur nog geen garantie op succes. Uit het onderzoek bleek dat in 10% van de gevallen mensen weleens in de problemen zijn gekomen door een fout van de expert. Uiteindelijk blijven mensen zelf verantwoordelijk.

Zeker wanneer mensen alleen een inkomen hebben uit loondienst of pensioen is het redelijk overzichtelijk om zelf de belastingaangifte te doen. Voor zelfstandigen en ondernemers loont het wel de moeite om een expert in de arm te nemen die je kan adviseren over zaken zoals de zelfstandigenaftrek/ondernemersaftrek, maar ook over de jaarrekening of de loonadministratie.

Advies nodig over de aangifte inkomstenbelasting?
Een lokale boekhouder inhuren is niet duur en door je belastingaangifte uit te besteden heb je meer tijd vrij om je te richten op andere zaken. Vergelijk zelf de tarieven van de beschikbare boekhouders in je regio door gratis een offerteaanvraag te doen.