Geselecteerde boekhouders Makkelijk vergelijken Offertes in je inbox

Beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers

Uit onderzoek van Appwatching komt Moneybird als beste boekhoudsofware voor ZZP’ers naar voren. Het onderzoek vond plaats onder elf aanbieders van online boekhouden die speciaal geschikt zijn voor ZZP’ers. Gekeken werd naar 14 functionaliteiten en de maandelijkse prijs voor het pakket. Op basis daarvan werd nagegaan welke software de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Alhoewel Moneybird als winnaar uit de bus kwam, was het verschil met de overige leveranciers minimaal. Zo eindigden e-Boekhouden.nl en Informer Online met een kleine achterstand op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Berekening prijs-kwaliteitverhouding boekhoudsoftware

De maandelijkse kosten voor ZZP’ers zijn gedeeld door de score die werd behaald op basis van de 14 onderzochte functies. Het hoogste eindcijfer is gebruikt als indexcijfer, met de op de eerste plaats de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Deze leverancier ontving een score van 10, terwijl de andere gegadigden een cijfer kregen dat een relatieve score vormt ten opzichte van de nummer één.

Vervolg op eerder onderzoek

Het onderzoek vormt een vervolg op het eerder uitgevoerde onderzoek naar de beste boekhoudsoftware. De focus in deze studie lag op welke van de onderzochte programma’s speciaal geschikt zijn voor ZZP’ers. Hierbij ging het niet alleen om de tijdwinst die werd behaald door gebruik van de programma’s maar vooral naar het gemak in verhouding tot de kosten.

Wilt u uw boekhouding automatiseren? Vraag dan advies van een lokale boekhouder.