Geselecteerde boekhouders Makkelijk vergelijken Offertes in je inbox

Bedrijfsadministrateur

Drukke freelancers, zzp-bedrijven en mkb-ondernemingen hebben geen tijd voor het papierwerk dat komt kijken bij de bedrijfsadministratie. Wij begrijpen dat. Als ondernemer wil jij je richten op de groei van jouw bedrijf. Zeker als je startup bent. Het loont om alles uit te besteden waar je zelf niet goed in bent, of geen tijd voor hebt. Wie kan je daarbij beter helpen dan een integere, nauwkeurige, betaalbare en betrouwbare allround bedrijfsadministrateur? De breed ontwikkelde administratief medewerker en financieel administratief specialist. Vraag offertes aan om aanbiedingen te ontvangen van betaalbare administrateurs in de regio, bijvoorbeeld in de regio Rotterdam of Amsterdam. Doe gratis een offerteaanvraag.

Wat doet een bedrijfsadministrateur?

 • bonnen en facturen inboeken
 • aanmaningen en herinneringen
 • controleren bankstukken
 • ondersteunen financiële afdeling
 • ondersteunen HR-afdeling
 • opstellen en verzenden facturatie
 • balans en resultaatrekening
 • voorraadadministratie
 • winstverdeling
 • wagenparkbeheer
kosten-man

  "Met een administrateur,
  meer tijd voor ondernemen."

  Moderne bedrijfsadministratie

  Het voeren van een moderne bedrijfsadministratie vraagt om zeer specifieke kennis van boekhouden. Inclusief een bekendheid met de bekende boekhoudpakketten, de boekingssoftware van de administrateur. Wettelijk ben je als Nederlandse ondernemer verplicht om alle financiële administratie rondom jouw bedrijf minimaal 7 jaar, in sommige gevallen zelfs 10 jaar, te bewaren. Liefst digitaal. Dat zorgt voor gemak en het waarborgt een stukje veiligheid, omdat de bedrijfsadministratie veilig is voor brand, diefstal en verlies.

  Heb je een boekhouder nodig?
  Alleen betrouwbare boekhouders Offertes bij jou in de buurt
  pijtje wijzend naar rechts

  "De administrateur zorgt voor overzicht, inzicht en efficiëntie."

  Financiële administratie wettelijk verplicht

  Als ondernemer vaak verplicht om bepaalde gegevens uit de financiële administratie periodiek door te geven aan overheidsinstanties. De administrateur weet precies wat je voor boekhoudpakket nodig hebt, zodat er eenvoudig een softwarematige koppeling kan worden gemaakt met de systemen van UWV, de Belastingdienst, verzuimverzekeraar, Arbodienst en andere instanties.

  Bedrijfsadministratie inzichtelijk maken

  De administrateur zorgt door een vastlegging van gegevens in een gestroomlijnde administratie voor een complete bedrijfsadministratie die altijd inzichtelijk is wanneer je hem nodig hebt. De administrateur weet welke gegevens er belangrijk zijn en stelt zeer specifieke rapporten op. De administrateur maakt ze voor jou visueel, zodat jij als ondernemer snel de relevante informatie krijgt die jij op dat moment moet weten.

  Bedrijfsadministratie opzetten voor starters

  Als starter krijg je al gauw te maken met het administratief werk dat hoort bij het bijhouden voor van de wettelijk verplichte bedrijfsadministratie. De kas en voorraad, inkoop en verkoop, rekeningen en balansen moeten nauwkeurig en compleet worden geregistreerd in een moderne bedrijfsadministratie systeem.

  Met welk administratief werk heb je te maken als startup?

  • facturatie
  • urenoverzichten
  • declaraties
  • periodeafsluitingen
  • debiteuren- en crediteurenbeheer
  • kwantiteitenregistraties
  • journaliseren
  • balansen en jaarrekeningen

  Als startup, freelancer, of zzp-er doe je er verstandig aan om professionele financieel-administratieve ondersteuning te vragen van een betaalbare administrateur. Ontvang gratis aanbiedingen van professionele administrateurs in de regio. Vraag direct offertes aan.

  bedrijfsadministratie op orde laten brengen door boekhouder

  "Een specialist bij het opzetten van bedrijfsadministratie systeem."

  Het grootste netwerk boekhouders

  Bespaar kosten op je boekhouder

  Gratis en veilig offertes vergelijken

  Administrateur voor de horeca

  De bedrijfsadministratie van een horecabedrijf vraagt om specifieke kennis van een administratie specialist. Laat je daarin adviseren. Je hebt in de bedrijfsadministratie te maken met een klantenbestand. Maar de administrateur kan zich ook bezighouden met het controleren van de bestelde goederen. De administrateur registreert de kwaliteit en het gewicht van de goederen. Ook doet de administrateur een controle op prijs, hoeveelheid en afleverdatums.

  Wat doet een administrateur voor de horeca?

  • Controle en inventarisatie van goederen
  • Bepalen normatief verbruik
  • Controle van uitgaande facturen
  • Registreren van interne leveringen (grondstofverbruik dat niet worden verkocht)
  • Maandelijkse bepaling werkelijke kosten
  • Vergelijking normalitief met werkelijk verbruik

  Bedrijfsadministrateurs zijn specialisten die vaak een specifieke kennis hebben van de branches waar zij in werken. De administrateur voor de horeca is bijvoorbeeld bekend met de regels die gelden in het horeca cao. Doe direct een offerteaanvraag om in contact te komen met administrateurs in de regio die je hierin adviseren.

  Wat is het verschil tussen een bedrijfsadministrateur en een assistent-accountant?

  Deze begrippen worden nog weleens door elkaar gebruikt. Wat is nu precies het verschil tussen een boekhouder, een bedrijfsadministrateur en een assistent-accountant?

  De boekhouder verzorgt de financiële administratie of boekhouding, voor: mkb-bedrijven, non-profits, freelancers, zzp-ers en particulieren. Soms is er sprake van een afdeling boekhouding met financieel-administratieve medewerkers. De boekhouder is verantwoordelijk voor de grootboek-, debiteuren- en crediteurenadministratie.

  De bedrijfsadministrateur is een boekhouder die alles doet en is verantwoordelijk voor de vastlegging van alle financiële gegevens, de debiteuren- en crediteurenadministratie, de maandafsluiting en de aangifte omzetbelasting. Ook moet de administrateur het jaarwerk voorbereiden voor de accountant en het bestuur informeren over de balans en het resultaat.

  De assistent-accountant is een boekhouder met zuiver boekhoudkundige taken en is verantwoordelijk voor de vastlegging van gebruikelijke administratieve stukken. Bijvoorbeeld: de dagelijkse afschriften en facturen. De assistent-accountant geanalyseerd de gegevens en de accountant controleert vervolgens de jaarrekening.

  Administrateur neemt bedrijfsadministratie uit handen

  Zelf de administratie doen is niet wenselijk en niet altijd mogelijk. De administrateur neemt de hele bedrijfsadministratie uit handen en zorgt voor de vastlegging in een modern boekhoudsysteem. Vraag gratis offertes aan.

  boekhouder berekening financiële positie bedrijfsadministratie
  bedrijfsadministratie op orde laten brengen door boekhouder