Geselecteerde boekhouders Makkelijk vergelijken Offertes in je inbox

52% ZZP-ers heeft behoefte aan boekhoud app

Uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met MoneyMonk blijkt dat de meerderheid van de ZZP-ers (52%) een app belangrijk vindt bij het kiezen van een boekhoudprogramma. De realiteit is echter dat maar 14% gebruik maakt van een app. Dit leidt tot de conclusie dat maar een klein deel van de software aanbieders ook een app op de markt heeft gebracht.

Boekhoud app vaker gebruikt door laagopgeleiden

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat hoe hoger het opleidingsniveau van de ondervraagden hoe vaker zij de administratie zelf bijhouden, maar hoe minder ze gebruik maken van een app (8%). Laagopgeleiden besteden de boekhouding vaker uit (twee keer vaker) maar maken het meest gebruik van een app (22%).

Belangrijkste functies boekhoud app

Het bijhouden van uren, het uploaden van bonnen en het maken van facturen beschouwen de ondervraagden als belangrijkste functies van de app. Het bijhouden van ritten en het versturen van herinneringen vindt men minder belangrijk.

Wil je je boekhouding uitbesteden of wil je advies over het automatiseren van je bedrijfsprocessen? Vergelijk dan aanbieders in de regio voor het beste aanbod.